BatorkesziaLap

Presbiterek II. Bibliaismereti Versenye


A Komáromi Református Egyházmegye szervezésében 2016. december 10-én második alkalommal került sor presbiterek bibliaismereti versenyére a Fireszke központban.

Történelmi alkalom a Komáromi Református Egyházmegyében

Így nevezte megnyitójában Dr. Szénási Szilárd esperes az első ízben megrendezésre került Presbiterek Bibliaismereti Versenyét. Az áhítat alatt az ifjú és idős presbiterek arcán ugyanazzal a tekintettel lehetett találkozni, mint például a nemrég megrendezett Egyházmegyei Bibliaismereti Versenyen a gyerekek arcán.

A versenyre a presbiterek bátortalanul jelentkeztek - mindössze öt gyülekezetből érkezett csapat: Bátorkeszi, Gúta, Hetény, Kamocsa és Martos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szervezésből valami hiányzott volna, sőt! A versenyzők miután elfoglalták helyüket a bátorkeszi Fireszke Gyermek, Ifjúsági és Konferencia-központ kényelmes székein először az esperes köszöntötte őket, majd Dr. Czinke Tímea lelkésznő látta el az izguló lelkeket igei táplálékkal. Ezt követte a szabályok tisztázása és megkezdődhetett maga a megmérettetés.

Maga a verseny lezajlása nagyban hasonlított a gyerekekéhez, legalábbis, ami a szabályokat illeti. Tíz percenként kaptak a csoportok egy-egy tesztlapot, melyből összesen nyolc volt. A kérdéseket Dr. Erdélyi Anita vágfarkasdi lelkésznő állította össze. A csoportok maximum négy fősek lehettek, a legkisebb azonban csak két fős volt (Kamocsa).

A teszt írása közben a házigazdáknak köszönhetően a versenyzők, felügyelők és javítók el voltak látva mindenféle édes és sós finomságokkal, valamint üdítőkkel.

A teszt megírását követően még összegzésre és ellenőrzésre került sor, s addig a résztvevők közelebbről is megismerkedhettek egymással kötetlen beszélgetések során. Lassan az adrenalin már alább hágott volna az erekben mire újabb izgalom vette kezdetét: az eredményhirdetés.

Az öt csapatból a hatodik helyen végzett az a 21 gyülekezet, aki az első évben még nem mert benevezni, őket követték az ötödik helyen a Komáromi Református Egyházmegye legkisebb anyaegyházközségének presbiterei: a gútaiak, majd a martosiak a negyedik helyen, éppen csak lecsúszva a dobogóról. Harmadik helynek a házigazda Bátorkeszi csapata örülhetett. A legkisebb két személyes csapat Kamocsáról nagyot teljesítve második lett, s a képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig a Hetényiek állhattak fel.

Mindannyian tisztában vannak azonban azzal, hogy ez a sorrend csak egy izgalmas nap sorrendjét jelenti. A valódi kincs, mellyel mindannyian gazdagabbak lettek pedig már jóval a verseny lezajlása előtt a birtokukba került: az az ismeret, melyet megszereztek Eszter könyvének tanulmányozása közben.

Sasák Attila

forrás: www.reformata.sk

Köszönjük a támogatást!

 

              

Ön itt van: Home Hitélet Presbiterek II. Bibliaismereti Versenye